EmailTwitterFacebookLinkedIn

Collega's aan het woord

Op deze pagina maak je alvast kennis met je toekomstige collega's. Zij delen hier hun ervaringen met jou.

Het Fiorettigevoel

"Voor mij is het ‘Fiorettigevoel’ de fijne sfeer die wij als docenten met de leerlingen creëren op het Fioretti. Een sfeer waarin geleerd, gelachen en samengewerkt wordt. Het is mooi om te zien hoe leerlingen groeien tijdens hun schoolperiode op het Fioretti. Daarnaast ervaar ik een groot gevoel van saamhorigheid onder de collega’s, op wie je altijd een beroep kunt doen en met wie je samenwerkt aan de invulling en ontwikkeling van het onderwijs. 
Dat we mooie resultaten neerzetten en dat we aan de groei van onze leerlingen bijdragen in een gevoel van verbondenheid, dat vind ik het fijnste van het Fioretti."

Milou van den Aardweg - Docent Nederlands - Fioretti College Lisse

Kansen om jezelf te ontwikkelen

"Binnen het Teylingen College Leeuwenhorst heb ik de kans gekregen om mijzelf te ontwikkelen als docent door naast mijn studie al enkele klassen les te geven. 
Inmiddels ben ik afgestudeerd en zijn er naast lesgeven ook vele andere leuke activiteiten (uitwisselingen, projecten enz) waaraan ik deel kan nemen. 
De open en gezellige sfeer zowel tussen collega’s als leerlingen maakt dat ik met veel plezier les geef bij het Leeuwenhorst."

Lisa Frima - Docent Nask en science - Teylingen College Leeuwenhorst

Je krijgt je eigen coach

"Sinds dit schooljaar begonnen op de KTS. KTS is een leuke school om te werken waarbij er veel aandacht wordt besteed aan nieuwe collega’s. Je krijgt een eigen docenten coach en er worden veel activiteiten georganiseerd om de school en collega’s beter te leren kennen. Zo neem ik deel aan de tienkamp waarbij elke maand een sport wordt afgerond voor het algemeen klassement. Daarbij zijn er buiten het lesgeven veel kansen om je verder te ontwikkelen als docent. Zo blij met de keuze dat ik op de KTS ben gaan werken, jong team, leuke school, open leerlingen en genoeg kansen om je als docent/persoon te ontwikkelen!"

Sven van Hensbergen - Docent Economie/Wiskunde - Teylingen College KTS

Een school met oog voor elkaar

"Na het besluit voor een carrièreswitch, ben ik in het tweede jaar van mijn opleiding begonnen met stagelopen op Duinzigt. Inmiddels Is dit mijn derde schooljaar als bevoegd docent wiskunde voor de klas. Duinzigt is een kleine en vriendelijke school met oog voor elkaar. Bijzonder aan Duinzigt vind ik de kansen die we leerlingen bieden. Met ons individueel voortgezet onderwijs kunnen leerlingen extra uitleg aanvragen en (een beperkt aantal) herkansingen maken. Zo kunnen leerlingen waarbij het de eerste keer nog niet helemaal lukte, om verschillende redenen, nog een poging wagen. Dat vind ik waardevol. Werken op Duinzigt betekent voor mij ook een plek waar ik prettig samenwerk met fijne collega’s en waar ik met plezier naar toe ga. Ik ben niet voor niets ‘blijven plakken’ aan Duinzigt."

Tanja van Dordrecht – Docent Wiskunde – Teylingen College Duinzigt

Iedere dag met plezier naar mijn werk

“Vanaf september ben ik werkzaam op de KTS en dit is mijn eerste baan als docent LO. Ontzettend spannend, maar wat ben ik hier goed opgevangen door mijn collega’s. Er hangt een fijne sfeer op school, waardoor ik de mogelijkheid heb om mijzelf te ontwikkelen. Iedere dag ga ik met veel plezier naar mijn werk en dat vind ik toch wel het allerbelangrijkste!”

Fleur van den Boogaard – Docent Lichamelijke Opvoeding - Teylingen College KTS

Persoonlijke begeleiding van de leerling

"De leerling op de KTS staat centraal en de school geeft daar duidelijk invulling aan door o.a. de functie van Gz-psycholoog. Het is een spin in het web functie waarbij met alle partijen in de leerlingenzorg wordt samengewerkt om te komen tot een optimale ontwikkeling van de leerling. Leerlingen en ouders waarderen de ondersteuning die snel en doeltreffend wordt ingezet. Als psycholoog ervaar ik een grote betrokkenheid van docenten op de leerling. De lijnen zijn kort waardoor een mogelijk probleem bijtijds wordt gesignaleerd. Het werk als psycholoog op de KTS geeft veel voldoening en ruimte voor eigen inbreng! De kwaliteit van de leerlingenzorg is een voorbeeld hoe het kan en mogelijk is!"

Emile Dingjan - Gz-psycholoog - Teylingen College KTS